Äppelkaka í stekpanna med vaniljsås

Kan kallas: Tarte tatin

Ingredienser:

Degen:

4 dl vetemjöl

1 ½ dl strösocker

200 g smör/margarin

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

2 ägg

Fyllning:

6 äpplen

1 ½ dl strösocker

1 ½ msk citronjuice, pressad från en citron eller på flaska

50 g smör/margarin




Gör så här:

Degen:

1. Blanda ihop vetemjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt och smöret. Blanda ihop det. Tllsätt sen ett ägg i taget och blanda ihop det till en deg. Låt stå.

Fyllning:

2. Skala äpplena. Skär bort kärnhuset och dela de i bitar.

3. Smält sockret i en stekpanna, tillsätt smör och citronjuice. Lägg ner äpplena i stekpannan och låt dem karamelliseras i några minuter.

4. Kavla ut degen till en cirkel som är lite större än stekpannan. Lägg degen över de karameliserade äpplena. 

5. Grädda 20-50 minuter i stekpannan. När den är färdig så vänd stekpannan upp och ner över ett fat så att kakan åker ur. Servera med vaniljsås




.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång