Kladdkaka

Länk till video här!

En kladdkaka ska vara kladdig. Annars kan den inte kallas kladd-kaka. Men för att den ska kunna kallas kladd-kaka och att den verkligen är det så har du kommit rätt! Det här receptet har jag valt ut just för dess kladdighet. Lycka till! 

Ingredienser:

100 g smör/margarin

2 ägg

3 dl strösocker

2 ½ dl vetemjöl

4 msk kakao

1 ½ tsk vaniljsocker

½ krm salt


Gör så här:

1, Förberedelser; Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. 

2. Smält smöret på svag värme. 

3. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. 

4. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Vispa sönder alla klumpar (om det finns några.) 

5. Häll ner smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20 min.

6. Servera ljummen.


Tips: Börja med att grädda kakan i ca 17 min och känn efter med en teststicka om den är kladdig. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång