Krämig chokladmousse
Det här är den enklaste chokladmoussen att göra själv. Förbered gärna kvällen innan och ställ ut de från kylen 30-60 min innan servering.
Ingredienser:
200 g (2 dl) vispgrädde
200 g choklad
Garnering:
Pistagenötter
Olivolja
Flingsalt
Gör så här:
1. Förvärm grädden och stäng av plattan precis innan den börjar koka*. Hacka chokladen.
2. Häll i grädden i omgångar och rör ihop tills det blivit en slät, brun smet.
3. Häll upp små portioner av smeten i glas, det är väldigt mäktigt. Ställ in glasen i kylen över natten. Ta ut de ungefär 30-60 min innan servering
4. Garnera med pistagenötter, olivolja och flingsalt.
Tips: Använd gärna blockchoklad med smak, te.x nötter
*Låter du grädden börja koka kan den få en bränd ton i smaken.