Krämig chokladmousse

Det här är den enklaste chokladmoussen att göra själv. Förbered gärna kvällen innan och ställ ut de från kylen 30-60 min innan servering.

Ingredienser:

200 g (2 dl) vispgrädde

200 g choklad

Garnering:

Pistagenötter

Olivolja

Flingsalt



Gör så här:

1. Förvärm grädden och stäng av plattan precis innan den börjar koka*. Hacka chokladen.

2. Häll i grädden i omgångar och rör ihop tills det blivit en slät, brun smet. 

3. Häll upp små portioner av smeten i glas, det är väldigt mäktigt. Ställ in glasen i kylen över natten. Ta ut de ungefär 30-60 min innan servering

4. Garnera med pistagenötter, olivolja och flingsalt. 


Tips: Använd gärna blockchoklad med smak, te.x nötter

*Låter du grädden börja koka kan den få en bränd ton i smaken. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång