Morotskaka med limefrosting

Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 km salt
1 ½ dl solrosolja
5 dl rivna morötter
Limefrosting:
60 g smör/margarin
100 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
4 dl florsocker
Gör så här:
1, Förberedelser: Sätt ugnen på 150°C. Smörj och bröa en kakform med löstagbar kant.
2. Vispa ägg och socker krämigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och häll ner de i smeten.
4. Tillsätt olja och morötterna.
5. Fyll formen med smeten.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 55 min. Kontrollera med en sticka att kakan inte är kladdig. Servera sval.
Limefrosting:
7. Blanda alla ingredienser till en smet. Bre smeten över kakan. Servera.
Tips: Ge inte upp när du blandar frostingen. I början kanske det känns mycket med 4 dl florsocker men med philadelphiaosten så blir det en smet till slut!