Kycklingspett med sticky rice

Ingredienser:
500 g kycklingfärs
400 ml kokosmjölk
0.75 dl ströbröd
2 tsk majsstärkelse
1 röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
0.5 tsk salt
0.5 msk kinesisk soja
0.25 dl salta jordnötter
Sticky rice:
jasminris
resterande kokosmjölk
1 dl vatten
1 tsk strösocker
0.5 tsk salt
1 tsk majsstärkelse
50 g färsk ingefära, riven
Till servering:
200 g frysta edamameböna med skal
flingsalt
Gör så här:
1. Blanda ihop 1 dl av den tjocka kokosmjölken överst i burken tillsammans med ströbröd, majsstärkelse, chili, vitlök och salt. Rör om färsen till en jämn smet.
2. Tryck fast bollar av smet runt 8 spett och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla soja på alla färsspetten och strö över hackade jordnötter. Lägg in spetten i övre delen av ugnen ca 15 min till en innertemperatur på över 70°. När halva tiden har gått så vänd på spetten.
Sticky rice:
3. Rör ner ris, resterande kokosmjölk, vatten, socker och salt i en kastrull. Blanda i majsstärkelsen. Pressa på saften från den rivna ingefäran, själva ingefäran behövs inte nu. När det kokar så kan du sänka värmen. Låt sjuda enligt anvisning på förpackningen och ta bort locket de sista minuterna. Värm edamamebönor enligt anvisningen på förpackningen och servera med flingsalt.
Tips: Ha inte för stora kycklingfärsbollar för att de lätt trillar av.