Tigerkaka

Gillar du både vanilj och choklad, och du kan inte bestämma dig? Då är tigerkakan perfekt: en sockerkaka med blandning av båda två!  

Ingredienser:

50 g smör/margarin

2 ägg

2dl strösocker

1 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver


Vaniljsmak

1 tsk vaniljsocker


Chokladsmak

2 msk kakao



Gör så här:

1, Förberedelser; Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en sockerkaksform. 

2. Smält  smöret på låg värme

3. Vispa ägg och socker krämigt och tillsätt mjölken, mjölet, bakpulvret och det smälta smöret. 

4. Häll över hälften av smeten i en annan bunke. 

5. Tillsätt kakao och vaniljsocker i varsin del smet. 

6. Häll först den ena smeten, sedan den andra ovanpå. Dra en gaffel genom kakan så att vanilj och choklad blandas. 

7. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna och servera.


Tips: Börja med att grädda kakan i ungefär 17 min och känn efter med en provsticka om den behöver vara inne mer.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång