Vit chokladkaka med kolafrosting
Ingredienser:
Kakbotten:
100 g smör
200 g vit choklad
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm flingsalt
2 ägg
2 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet citronskal
riven kokos (till formen)
Kolafrosting
100 g rumsvarmt smör
200 g Philadelphiaost
1/2 dl dulce de leche (karamelliserad mjölk)
Topping
Dulce de leche (karamelliserad mjölk)
Frysta bär
Gör så här:
1, Föreberedelser: Sätt ungnen på 175°C. Smörj och bröa en form som har löstagbar kant med kokos.
2. Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan. Rör ner den vita chokladen och låt den smälta. Häll i resten av ingredienser (som ska vara i kakbottnen) och blanda.
3. Häll smeten i formen och toppa med resten av chokladen (gärna riven). Grädda kakan i mitten av ugnen i 16 minuter.
4. Kolafrosting: Vispa smöret tills det blir mjukt. Blanda ner Philadelphiaosten och den karamelliserade mjölken. Ställ krämen i kylen.
5. Låt kakan svalna när den kommit ur ugnen. Bred kolafrostingen över kakan och ringla över lite karamelliserad mjölk. Toppa med frysta bär.