Vit chokladkaka med kolafrosting


Ingredienser:

Kakbotten:

100 g smör 

200 g vit choklad

2 dl strösocker

2 msk ljus sirap

1 1/2 dl vetemjöl

1 krm flingsalt

2 ägg

2 tsk färskpressad citronjuice

1 tsk finrivet citronskal

riven kokos (till formen)

Kolafrosting

100 g rumsvarmt smör

200 g Philadelphiaost

1/2 dl dulce de leche (karamelliserad mjölk)

Topping

Dulce de leche (karamelliserad mjölk)

Frysta bär

Gör så här:

1, Föreberedelser: Sätt ungnen på 175°C. Smörj och bröa en form som har löstagbar kant med kokos. 

2. Smält smöret och ta bort kastrullen från plattan. Rör ner den vita chokladen och låt den smälta.  Häll i resten av ingredienser (som ska vara i kakbottnen) och blanda.

3. Häll smeten i formen och toppa med resten av chokladen (gärna riven). Grädda kakan i mitten av ugnen i 16 minuter. 

4. Kolafrosting: Vispa smöret tills det blir mjukt. Blanda ner Philadelphiaosten och den karamelliserade mjölken. Ställ krämen i kylen. 

5. Låt kakan svalna när den kommit ur ugnen. Bred kolafrostingen över kakan och ringla över lite karamelliserad mjölk. Toppa med frysta bär. 


Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång