Vitchokladkaka med saffran

Ingredienser:

100 g smör/margairn

1/2 g saffran

100 g vit choklad

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl


Gör så här:

1, Förberedelser; Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnsfast form med löstagbar kant.

2. Smält smöret och rör ner saffranet. Tillsätt knäckt choklad och blanda tills det blir en jämn smet - chokladen smälter.

3. Blanda ägg och socker i en skål bredvid. Häll ner smörblandningen och vänd i mjölet. Rör ner smeten i den smorda formen.

4. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras. Servera gärna med hallon eller rårörda lingon. 

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång